Schenkt u even uw tijd aan de dromen van Jasmine, Lisa, Casimir, Pauline, Celine en François?

Schenkt u even uw tijd aan de dromen van Jasmine, Lisa, Casimir, Pauline, Celine en François?

De Mucovereniging lanceert de campagne ‘Koop tijd voor mensen met muco’. Hiermee wil ze aandacht vragen voor de dromen en plannen van mensen en een steunoproep lanceren voor het wetenschappelijk onderzoek.

Woensdag 11 november 2015 — De Mucovereniging lanceert de campagne ‘Koop tijd voor mensen met muco’. Hiermee wil ze aandacht vragen voor de dromen en plannen van mensen en een steunoproep lanceren voor het wetenschappelijk onderzoek.

Jasmine, Lisa, Casimir, Pauline, Celine, François zitten boordevol plannen en dromen voor de toekomst. Jammer genoeg hebben ze ook mucoviscidose, een ongeneesbare  ziekte waarbij taai slijm de ademhaling en spijsvertering blokkeert. Daardoor is het onzeker of ze al hun dromen daadwerkelijk zullen kunnen realiseren.

Dankzij de vooruitgang van het wetenschappelijk onderzoek is de levensverwachting voor Jasmine, Lisa, Casimir, Pauline, Celine, François en de 1.350 andere mensen met muco in ons land de voorbije vijftig jaar enorm toegenomen. Er blijft echter nog een hele weg af te leggen.

Daarom lanceert de Mucovereniging, de nationale vereniging die zich inzet voor kinderen, jongeren en volwassenen met muco, op 16 november haar campagne ‘Koop tijd voor mensen met muco’. Tijdens deze campagne willen we aandacht vragen voor de plannen en dromen van kinderen, jongeren en volwassenen  met muco in ons land. Echte mensen met muco staan dan ook centraal in deze campagne: we zetten hen in de kijker als sterke mensen die zich niet in hun dromen en ambities niet willen laten tegenhouden door hun ziekte. Ook roepen we tijdens deze campagne op om het wetenschappelijk onderzoek naar mucoviscidose te steunen zodat zij dezelfde dromen kunnen koesteren als iedereen. Speciaal hiervoor zal op maandag 16 november een website gelanceerd worden www.muco.be/kooptijd (nog niet online). 

Deze campagne kadert in de Europese Mucoweek die loopt van 16 tot 23 november. Tijdens deze week voeren mucoverenigingen uit 39  Europese landen samen actie om muco beter bekend te maken en te vechten voor een betere toegang tot een goede behandeling -en dus een beter en langer leven van kinderen en volwassenen met muco. Wetenschappelijk onderzoek is een van de belangrijkste hefbomen om dit te realiseren, zeker nu er een aantal beloftevolle middelen in de pijplijn zitten om de ziekte te stoppen!

Wenst u naar aanleiding van de Mucoweek aandacht te besteden aan mucoviscidose, dan kan u steeds contact opnemen met Karleen Derijcke (contactgegevens hieronder). Ook de mensen met muco die in deze campagne aan bod komen kunnen via ons bereikt worden om een interview af te nemen.

Dit is Muco

Tv-Spot 'Koop tijd voor mensen met muco'

Casimir
Casimir met Creon
Celine
Jasmine
Pauline
Pauline met puffer
Pauline met pilletje
Affiche Koop Tijd voor Casimir
Affiche Koop Tijd voor Jasmine
Karleen De Rijcke Directrice Mucovereniging at Mucovereniging
Kris Van Kerkhoven Communicatieverantwoordelijke at Mucovereniging