Manneken Pis in mucopakje naar aanleiding van 50 jaar Mucovereniging

Manneken Pis in mucopakje naar aanleiding van 50 jaar Mucovereniging

Woensdag 4 mei 2016 — Manneken Pis kreeg vandaag in Brussel een mucopakje aangemeten. Op die manier draagt de beroemdste 'ket' van Brussel bij tot de sensibilisatie rond mucoviscidose of taaislijmziekte, de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land.

De Mucovereniging bestaat in 2016 50 jaar en wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ze wil deze gelegenheid aangrijpen om het bewustzijn rond muco te vergroten. Deze actie past hier uitstekend in. 

Tijdens een ceremonie in de Maximiliaanzaal van het Brussels Stadhuis onderstreepte Kris Van Kerkhoven van de Mucovereniging het symbolische belang van dit moment. "50 jaar geleden was mucoviscidose een onbekende ziekte. Dat vandaag Manneken Pis, een icoon dat over de hele wereld gekend is, in een mucopakje te zien is, is het ultieme bewijs dat de Belgische Mucovereniging en -gemeenschap erin geslaagd zijn om de strijd tegen mucoviscidose bij het grote publiek bekend te maken."

Na de ceremonie volgde de officiële onthulling van het mucopakje. Gwennie Verbeeck, de ontwerpster van het pakje en zelf mucopatiënt, is erg fier op het eindresultaat: "Het geeft een speciaal gevoel om Manneken Pis in dit pakje te zien. Maar bovenal ben ik vooral blij dat de strijd tegen mucoviscidose op deze manier in de kijker wordt gezet".

Gwennie Verbeeck, de ontwerpster van het pakje, was erg blij met het eindresultaat.