9e editie van de Kunstzomer ten voordele van de Mucovereniging

9e editie van de Kunstzomer ten voordele van de Mucovereniging

Van zondag 3 juni tot en met zondag 24 september vindt voor de negende keer de Kunstzomer plaats. Op 21 locaties in 11 steden en gemeenten in de Leiestreek krijg je dan opnieuw de kans om te proeven van werk van hedendaagse kunstenaars. Tijdens deze editie zullen bovendien kunstwerken verkocht worden ten voordele van de Mucovereniging. 

De Kunstzomer is intussen uitgegroeid tot een vaste afspraak op de kalender van Toerisme Leiestreek. Een evenement waar kunstliefhebbers elk jaar opnieuw naar uitkijken en een ideale gelegenheid om de Leiestreek in al haar schoonheid te ontdekken. De kunstzomer laat je ook  dit jaar weer proeven van het werk van hedendaagse kunstenaars. Door de spreiding van het evenement over een lange periode, bieden we meer mensen de gelegenheid om alle locaties te bezoeken. Het concept van de kunstzomer is onveranderd en de samenwerking tussen Toerisme Leiestreek en de vzw Ont-dekking-s-rijzen blijft een uitstekende formule.. De Leiestreek blijft de creatieve regio bij uitstek. Dat dit de nodige waardering krijgt, wordt  bewezen door de duizenden bezoekers die jaarlijks hun weg vinden naar de verschillende locaties.

Er is deze keer een langdurige samenwerking met  enkele van onze musea. Kunstenaars verblijven gedurende een lange periode in het Wielermuseum  (Roeselare), Museum Renée De Clercq, (Deerlijk),  in het Lijsternest van Streuvels (Ingooigem), in het Tabaksmuseum (Wervik) en in ’t Schippershof (Menen). Op de website van de Kunstzomer kun je kortingbonnen vinden op de ingangsprijs van enkele musea.. Er is ook een kortingsbon voorzien voor het Raveelmuseum tijdens de periode dat we te gast zijn in Machelen. Blikvangers zijn dit jaar o.a. de Oorlogsbunker in Roeselare, deAtlan leerlooierij in Zulte, het kasteel van Dassonville in Lendelede en de Kazematten in Menen. Toerisme en cultuur wandelen hand in hand doorheen de Leiestreek.

Dit jaar werkt Kunstzomer samen met de Mucovereniging. Via verkoop van kunst op diverse locaties doen ze een duit in het zakje ten voordele van de strijd tegen mucoviscidose. Voorgaande acties met kunstenaars van Kunstzomer waren telkens een positief verhaal. Het kan hier gaan over 1 werk, speciaal werk of om meerdere kleine werkjes.

Mucoviscidose of muco is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land. Taai slijm blokkeert de ademhaling en spijsvertering. 1 op 20 Belgen is drager en kan de ziekte dus doorgeven aan zijn of haar kind. Elke week wordt ergens in ons land een kind met muco geboren. De vooruitgang van het wetenschappelijk onderzoek laat ons hopen dat er in de (nabije) toekomst een middel gevonden wordt dat de ziekte kan stoppen, maar ondertussen besteden mensen met muco gemiddeld 3 à 4 uur per dag aan hun behandeling. Niet om te genezen, maar om symptomen te verlichten en waar mogelijk te voorkomen.

Het volledige programma kan je terugvinden op www.kunstzomer-leiestreek.be. Neem ook een kijkje op www.facebook.com/kunstzomerleiestreek  waar alle nieuwtjes en foto’s een plaats zullen krijgen. Meer info is ook te krijgen via 056/24 99 95.

Contacteer ons
Jose Sintobin Projectverantwoordelijke Kunstzomer
Kris Van Kerkhoven Communicatieverantwoordelijke, Mucovereniging
Jose Sintobin Projectverantwoordelijke Kunstzomer
Kris Van Kerkhoven Communicatieverantwoordelijke, Mucovereniging
Over Mucovereniging

De Mucovereniging zet zich samen met de families, mucocentra en zorgverstrekkers in voor een beter, langer en gelukkiger leven voor alle mensen met mucoviscidose. Bij deze ziekte blokkeren abnormale dikke en taaie slijmen de ademhaling en de spijsvertering. Dit veroorzaakt longproblemen, infecties maar kan ook leiden tot suikerziekte of darmverstoppingen. In ons land zijn er meer dan 1.200 mensen met deze ongeneeslijke en erfelijke aandoening. De Mucovereniging staat kinderen, jongeren en volwassenen met muco in ons land bij in hun dagelijkse strijd tegen de ziekte. Dat doen we onder andere door mensen met muco bij te staan op sociaal, praktisch en financieel vlak maar ook via acties om het bewustzijn rond deze ziekte te doen toenemen.

Mucovereniging
Joseph Borlelaan 12, 1160 Brussel